Sportieve prestaties van Nainggolan doen er eigenlijk weinig toe: Beste reclame

Sportieve prestaties van Nainggolan doen er eigenlijk weinig toe: "Beste reclame"

Gepubliceerd: zaterdag 23 oktober 2021 om 10:44za 23-10-2021 om 10:44

Zomeraanwinst Radja Nainggolan heeft de torenhoge verwachtingen nog niet helemaal kunnen inlossen bij Royal Antwerp FC. De karakterkop verscheen wel geregeld aan de aftrap, maar kon op aanvallend vlak nog geen geweldige prestaties neerzetten. Dat hoeft echter niet te betekenen dat Paul Gheysens zich zijn transfer moet beklagen, wel integendeel.

Sporteconoom Trudo Dejonghe schat de overstap van Nainggolan op financieel vlak hoe dan ook winstgevend in. "Zo iemand betaalt zichzelf altijd terug", verzekert hij bij Het Laatste Nieuws. "Mensen komen voor hem naar het stadion en kopen een shirtje." Vooral op het vlak van publiciteit legt dat Antwerp geen windeieren. Het is "de beste reclame" die Gheysens zich kan dromen, omschrijft Dejonghe het. Hij trekt zelfs de vergelijking met Lionel Messi bij PSG.

Bovendien is Nainggolan niet alleen een ronkende naam in het Belgische voetbal, maar past hij qua karakter en uitstraling ook uitstekend in het Antwerpse plaatje. "Radja is een geboren Antwerpenaar met een 'bad boy'-uitstraling", beseft Dejonghe. "De Antwerpse fans houden wel van een rauw kantje." Slim bekeken van Gheysens, dus. Zelfs de veelbesproken verkeersovertreding die de gewezen Rode Duivel beging, brengt dat imago niet in gevaar, eerder omgekeerd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws