Bastien gelooft nog in kansen op Champions Play-Off: Ben ik echt van overtuigd

Bastien gelooft nog in kansen op Champions Play-Off: "Ben ik echt van overtuigd"

Door Mbaye Leye te vervangen door Luka Elsner heeft Standard Luik voor de vlucht vooruit gekozen. In zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach van De Rouches moest de Sloveen vrede nemen met een 2-2-gelijkspel tegen Oud-Heverlee Leuven. Op zich een ontoereikend resultaat in een thuismatch, maar Samuel Bastien ziet dat anders.

De middenvelder van Standard heeft enkele positieve punten gezien tijdens dat duel. "We hebben een verbetering in ons spel kunnen vaststellen", vindt Bastien bij RTBF. Vooral op aanvallend vlak zag hij al de nodige vooruitgang. "We hebben in de eerste helft meer kansen gecreëerd dan in de vorige drie of vier ontmoetingen", krijgt trainer Elsner al een pluimpje. Ondanks een 2-0-voorsprong kon Standard de zege echter niet over de streep trekken. Vooral op stilliggende fases is er nog werk, weet Bastien.

De komst van Elsner heeft alvast een frisse wind doen waaien op Sclessin, nadat over voorganger Leye naar verluidt wat schamper werd gedaan. Bastien heeft dan ook nog goede moed voor het vervolg van het seizoen. Erg goede moed, zo blijkt zelfs. "Standard kan nog op de top-vier mikken, alles blijft mogelijk", klinkt het ambitieus. "Ik ben daarvan overtuigd."

Momenteel doet de rangschikking nochtans niet vermoeden dat Standard de Champions Play-Off zal kunnen bereiken. Het staat pas dertiende, al bedraagt de achterstand op de vierde plek slechts zes punten, benadrukt Bastien. Zaterdagmiddag kan Standard al een inhaalbeweging inzetten. Dan moet het wel de drie punten rapen bij Cercle Brugge.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie