Bastien gelooft nog in kansen op Champions Play-Off: Ben ik echt van overtuigd

Bastien gelooft nog in kansen op Champions Play-Off: "Ben ik echt van overtuigd"

Gepubliceerd: zaterdag 23 oktober 2021 om 10:01za 23-10-2021 om 10:01

Door Mbaye Leye te vervangen door Luka Elsner heeft Standard Luik voor de vlucht vooruit gekozen. In zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach van De Rouches moest de Sloveen vrede nemen met een 2-2-gelijkspel tegen Oud-Heverlee Leuven. Op zich een ontoereikend resultaat in een thuismatch, maar Samuel Bastien ziet dat anders.

De middenvelder van Standard heeft enkele positieve punten gezien tijdens dat duel. "We hebben een verbetering in ons spel kunnen vaststellen", vindt Bastien bij RTBF. Vooral op aanvallend vlak zag hij al de nodige vooruitgang. "We hebben in de eerste helft meer kansen gecreëerd dan in de vorige drie of vier ontmoetingen", krijgt trainer Elsner al een pluimpje. Ondanks een 2-0-voorsprong kon Standard de zege echter niet over de streep trekken. Vooral op stilliggende fases is er nog werk, weet Bastien.

De komst van Elsner heeft alvast een frisse wind doen waaien op Sclessin, nadat over voorganger Leye naar verluidt wat schamper werd gedaan. Bastien heeft dan ook nog goede moed voor het vervolg van het seizoen. Erg goede moed, zo blijkt zelfs. "Standard kan nog op de top-vier mikken, alles blijft mogelijk", klinkt het ambitieus. "Ik ben daarvan overtuigd."

Momenteel doet de rangschikking nochtans niet vermoeden dat Standard de Champions Play-Off zal kunnen bereiken. Het staat pas dertiende, al bedraagt de achterstand op de vierde plek slechts zes punten, benadrukt Bastien. Zaterdagmiddag kan Standard al een inhaalbeweging inzetten. Dan moet het wel de drie punten rapen bij Cercle Brugge.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Geloof jij dat Standard nog in de Champions Play-Off kan geraken op het einde van het reguliere seizoen?

Ja, ik geef hen zelfs een erg goede kans
14%
Ja, al is de kans niet enorm groot
20%
Ja, een waterkansje
10%
Nee, totaal niet
56%
(59 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws