Priske heeft geen leuke herinneringen aan Brugse tijd: 'Geviseerd en weggejaagd'

Priske heeft geen leuke herinneringen aan Brugse tijd: 'Geviseerd en weggejaagd'

Gepubliceerd: zaterdag 23 oktober 2021 om 09:45za 23-10-2021 om 09:45

Laatste update: zaterdag 23 oktober 2021 om 10:07za 23-10-2021 om 10:07

Royal Antwerp FC ontvangt zondagmiddag Club Brugge voor de topper van de twaalfde speeldag in de Jupiler Pro League. Voor Brian Priske heeft dat duel een extra lading. Tussen 2006 en 2008 voetbalde hij namelijk twee jaar bij Blauw-Zwart, een periode waar hij geen al te fijne herinneringen aan over houdt.

Het Nieuwsblad schetst het bijzonder woelige klimaat dat op op dat moment heerste op Jan Breydel. Op het vlak van discipline kon het allemaal beter, bijvoorbeeld rond de eetgewoontes, en een heleboel spelers liepen naast hun schoenen. Binnen die wat verziekte sfeer aardde de minzame Priske moeilijk. Bovendien werd hij gehaald als opvolger van de alom geliefde Olivier De Cock, "waarna de invloedrijke kliek rond hem zich tegen me keerde", beschrijft de Deen zelf.

Het woord 'pesten' wil Priske niet in de mond nemen, maar hij voelde zich wel "geviseerd". "Typisch was dat ze me de bal niet gaven als ik in een goede positie stond. Of dat ze de bal zodanig gaven dat ik hem niet kon bereiken. Ze probeerden me alleen maar belachelijk te maken", vat de huidige trainer van Antwerp de gang van zaken samen. Vooral Kevin Roelandts, die als een van de beloftevolle jeugdspelers geen blad voor de mond nam, kreeg het etiket van rotte appel mee.

Uiteindelijk dwong Priske in die twee jaar wel een vaste basisplek af, maar helemaal aanvaard werd hij nooit op Jan Breydel. Zelfs in zijn tweede seizoen kreeg hij geregeld een fluitconcert over zich heen, vooral omdat hij (onder meer volgens Roelandts) te zelden vooruit durfde te voetballen. Na twee jaar keerde Priske dan ook ontmoedigd terug naar zijn vaderland. Deze zondag krijgt hij de kans om sportieve weerwraak te nemen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws