Arsenal maakt eindelijk indruk en klimt voorzichtig richting de subtop

22-10-2021 23:11
2

Arsenal heeft eindelijk laten zien waarom het nog altijd tot één van de topclubs in Engeland gerekend mag worden. The Gunners lieten met goed spel geen spaan heel van Aston Villa en wonnen met 3-0.

De twee ploegen waren voorafgaand aan de ontmoeting in het Emirates Stadium middenmoters en vooral voor Arsenal voelt dat als een plek waar ze niet thuishoren. De formatie van trainer Mikel Arteta (foto), die het ongelijk van de critici nog altijd niet heeft kunnen bewijzen, bewees vrijdagavond dan ook dat ze daar niet thuishoren.

Na 23 minuten voetballen was het raak via Thomas Partey en nog voor rust benutte Pierre-Emerick Aubameyang een rebound nadat Emi Martínez, de keeper van Villa en voormalig Arsenal-goalie, een strafschop keerde. In de tweede helft prikte Emile Smith-Rowe de 3-0 tegen de touwen en kwam het bezoek uit Birmingham niet verder dan de eretreffer van Jacob Ramsey, die wel erg fraai was.

Arsenal is nu de nummer negen van de Premier League en de achterstand op plek vier, nu verrassend in handen van Brighton & Hove Albion, bedraagt maar een puntje. Alle ploegen die boven The Gunners staan, hebben echter wel nog een wedstrijd tegoed.