Redding Anderlecht: ‘Herstelplan Coucke en nieuwe geldschieters goedgekeurd’

Redding Anderlecht: ‘Herstelplan Coucke en nieuwe geldschieters goedgekeurd’

Gepubliceerd: vrijdag 22 oktober 2021 om 18:40vr 22-10-2021 om 18:40

Laatste update: vrijdag 22 oktober 2021 om 18:54vr 22-10-2021 om 18:54

Het ziet er naar uit dat de redding van Anderlecht nabij is. Het Laatste Nieuws meldt dat de aandeelhouders akkoord zijn over een herstelplan en een businessplan met geldschieters.

Coucke zou 51 miljoen euro aan leningen vallen en er komt een kapitaalsinjectie van 42 miljoen euro verdeeld over bestaande aandeelhouders, investeringsmanagers Geert Duyck en Steven Buyse, én voorzitter Wouter Vandenhaute. Huidige CEO Jos Donvil zou een stap opzijzetten.

De investeringsgroep CVC Capital Belgium van Geert Duyck zal samen met goede vriend Wouter Vandenhaute zo’n 24 miljoen euro investeren. Steven Buyse, collega van Duyck bij CVC, investeert zo’n vijf miljoen euro. De overige aandeelhouders zijn goed voor zo’n 13 miljoen euro. Marc Coucke geeft elf miljoen euro waardoor het totaal op 42 miljoen euro komt.

Coucke is ook bereid om van de 51 miljoen aan schulden 18 miljoen om te zetten in kapitaal en 33 miljoen laat hij vallen. Als het beter gaat met Anderlecht in de toekomst kan Coucke zijn leningen weer activeren. In de boekhouding zijn de schulden wel weggewerkt. Nu krijgt Vandenhaute alle ruimte en het ziet het er naar uit dat de machtsverhouding weer zullen veranderen.

De posities Michael Verschueren en Etienne Davignon worden verzwakt, maar behouden wel nog voldoende stemmen in de raad van bestuur. Het plan zou de laatste keer een financiële oplossing moeten zijn vanuit de portefeuille van anderen. Vanaf nu moet het geld komen vanuit het sportieve aspect. Vincent Kompany moet aldus resultaten boeken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws