PSV-coach is overtuigd van Vertessen: Mogelijkheden om topspeler te worden

PSV-coach is overtuigd van Vertessen: "Mogelijkheden om topspeler te worden"

22-10-2021 15:36
3

Voor Yorbe Vertessen lonkt zondag een basisplaats in de Eredivisie-topper tegen Ajax. PSV-trainer Roger Schmidt geeft hoog op van de twintigjarige aanvaller.

De Eindhovenaren moeten het in de Johan Cruijff Arena stellen zonder Noni Madueke en Ritsu Doan, terwijl ook Cody Gakpo onzeker is. De spoeling op de vleugels wordt daarmee dun voor Schmidt, die wel veel vertrouwen heeft in Vertessen. De Belg is sterk en razendsnel, maar het ontbreekt nog aan effectiviteit. Zo wist hij als invaller niet te scoren in het Europa League-duel met AS Monaco (1-2).

"Kijk naar Lionel Messi of Robert Lewandowski, die in hun jonge jaren ook nog niet zo effectief waren", reageert Schmidt, geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Yorbe zal vaker in dit soort situaties moeten komen en dan minder hectisch worden. Ik ben ervan overtuigd dat hij mogelijkheden heeft om voor PSV een topspeler te worden en vergeet ook niet dat hij twee jaar heeft stilgestaan door een blessure."

Volgens Schmidt heeft PSV de knop snel omgezet na de nederlaag tegen Monaco. Zijn ploeg heeft twee dagen minder rust dan Ajax. "Daar gaan we het niet meer over hebben. Eerder dit seizoen hadden we ook weinig tijd toen we naar Ajax gingen, omdat we tegen FC Midtjylland hadden gespeeld. Toen hebben we het ook aardig gedaan", doelt hij op de zege in de Johan Cruijff Schaal.