Pro League zit samen met minister Binnenlandse Zaken: ‘Veilige voetbalbeleving'

Pro League zit samen met minister Binnenlandse Zaken: ‘Veilige voetbalbeleving'

Gepubliceerd: vrijdag 22 oktober 2021 om 15:05vr 22-10-2021 om 15:05

De afgelopen dagen komt supportersgeweld meer naar de voorgrond na het incident na Club Brugge-Manchester City. De Pro League zat samen met Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en verschillende clubs uit 1A.

‘Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden zat samen met verschillende clubs uit 1A, de Koninklijke Belgische Voetbalbond en de Pro League. Op de agenda stond de gezamenlijke strijd tegen geweld in en rondom voetbalstadions, alsook de gevaren ingevolge het gebruik van pyrotechniek. Alle betrokkenen verenigen hun krachten om het voetbal in de meest veilige en aangename omstandigheden te laten verlopen’, klinkt het op de webstek van de Pro League.

Minister Verlinden spreekt duidelijke taal. “Voetbal is een feest. Een feest dat zowel de spelers, hun buschauffeurs, de trainers, de staf, als de supporters in veilige en aangename omstandigheden moeten kunnen beleven. Zowel in als buiten het stadion. Voetbal moet een aanleiding zijn voor plezier en ontmoeting.”

“Vrienden komen samen, gezinnen genieten van elkaars gezelschap, kinderen ontdekken het plezier van de sport”, gaat minister Verlinden verder. “Voetbal verzamelt mensen voor een gedeeld enthousiasme voor de club, of gewoon voor de sport. En daar is geen plaats voor geweld of pyrotechniek”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws