Nieuwe rol voor Mertens bij Napoli: Ik vind dat niet erg

Nieuwe rol voor Mertens bij Napoli: "Ik vind dat niet erg"

22-10-2021 20:30
3

Dries Mertens mocht afgelopen donderdag nog eens in de basis starten. Deugddoende minuten na maandenlang blessureleed. Intussen moet Mertens wel vrede nemen met een nieuwe rol bij Napoli.

Na aanslepende schouderproblemen kon Mertens pas recent zijn eerste minuten maken dit seizoen. In de Europa League wedstrijd tegen Legia Warschau begon Mertens voor het eerst in de basis dit seizoen. Zonder Mertens draaide Napoli de afgelopen weken uitstekend en dus moet de aanvaller vrede nemen met een nieuwe rol.

Zo is Viktor Osimhen volledig doorgebroken als diepe spits bij Napoli. Een positie die Mertens normaalgezien ook met plezier vervult. "Ik speel inderdaad graag op die positie, maar ik kan ook achter de spits spelen. Dat vind ik niet erg", citeert Football Italia Mertens. "Ik geef Osimhen al mijn liefde en help hem waar ik kan."

Intussen dromen de Napoli-fans al van meer. De club staat aan kop in Italië. "Dit is mogelijk het beste Napoli waarin ik heb gespeeld maar het is te vroeg voor grote uitspraken. Vergelijken met het verleden heeft ook geen zin. We zien wel", blijft Mertens nuchter.