OH Leuven zet nieuw jeugdproject op poten: ‘Een exclusieve groep spelers'

OH Leuven zet nieuw jeugdproject op poten: ‘Een exclusieve groep spelers'

22-10-2021 20:00

OH Leuven zet stevig in op zijn jeugdacademie. De volgende stap in dat proces is een gloednieuw Project: OH Leuven Potentials. Daarin krijgen de meest veelbelovende spelers een speciaal programma voorgeschoteld.  

Dat nieuws maakt de club op zijn eigen kanalen bekend. OH Leuven zal een beperkt aantal spelers van de U15 tot de U21 selecteren om deel uit te maken van het exclusieve programma. De spelers worden geselecteerd op basis van voetbalpotentieel maar ook op mentaliteit en de wil om beter te worden.

De geselecteerde spelers worden aan een speciaal programma onderworpen. Zo zullen er verschillende uitdagingen worden voorzien die de groep als leermoment moet beschouwen. De bedoeling is om de spelers stap per stap te begeleiden naar het eerste elftal. Elke zes weken wordt er een evaluatie gemaakt en kan de groep worden herbekeken.

Spelers die dus niet bij de eerste selectie zitten hoeven dan ook niet te wanhopen. De club benadrukt dat de overige spelers nauw betrokken blijven en kans maken om later aan te sluiten.