'Haaland verlangt 35,5 miljoen per jaar, Dortmund boos op Tuchel'

'Haaland verlangt 35,5 miljoen per jaar, Dortmund boos op Tuchel'

22-10-2021 19:30

Erling Haaland kan Borussia Dortmund voor 75 miljoen euro verlaten na dit seizoen, maar het Noorse fenomeen verlangt ook een vorstelijk salaris. Volgens ESPN wil hij liefst 35,5 miljoen euro per jaar gaan verdienen, waardoor nog maar vier clubs kans maken op zijn handtekening.

Manchester United, Manchester City, Chelsea en Real Madrid zijn nog in de race in de strijd om Haaland. Zij hebben via vertegenwoordigers van de 21-jarige spits te horen gekregen dat hij inzet op een salaris van meer dan 500.000 pond per week, omgerekend zo'n 600.000 euro. Paris Saint-Germain en Bayern München zijn ook geïnteresseerd, maar hikken - om verschillende redenen -  tegen dat bedrag aan. Zij liggen daardoor 'achterop in de strijd', schrijft ESPN.

Ondertussen laat Borussia Dortmund zijn sterspeler niet zonder slag of stoot gaan. De Duitse topclub is boos op Chelsea-manager Thomas Tuchel, die notabene een verleden heeft in het Signal Iduna Park. Tuchel deed onlangs geen moeite om de interesse in Haaland te verbergen. "We hebben het tijdens de transferwindow meerdere keren over Haaland gehad", vertelde hij. "Toen leek het niet realistisch. Natuurlijk hebben we het nog steeds regelmatig over hem. Lukaku en Haaland samen voorin? Ik zou daar geen problemen mee hebben. We zullen zien wat er gaat gebeuren."

Volgens BILD worden de uitspraken van Tuchel door Dortmund opgevat als 'een openlijke aanval'. Die Schwarzgelben hopen Haaland met een jaarsalaris van vijftien miljoen te overtuigen van een langer verblijf. De afstraffing tegen Ajax (4-0) deed de kansen van de club echter geen goed.