Mourinho haalt gelijk na 6-1 afstraffing: 'Nu vragen jullie dat niet meer'

Mourinho haalt gelijk na 6-1 afstraffing: 'Nu vragen jullie dat niet meer'

Gepubliceerd: vrijdag 22 oktober 2021 om 09:34vr 22-10-2021 om 09:34

AS Roma werd donderdag vernederd door het nietige Bodø/Glimt in de Conference League, maar José Mourinho grijpt de 6-1 nederlaag aan om zijn gelijk te halen bij de Italiaanse media. De Portugese trainer kreeg het verwijt dat hij talenten te weinig kansen geeft.

Na het verlies tegen Juventus (1-0) in de Serie A afgelopen weekeinde, kreeg Mourinho de vraag waarom talenten als Bryan Reynolds, Marash Kumbulla en Riccardo Calafiori weinig aan bod komen. In Noorwegen verschenen zij prompt aan de aftrap, maar een succes werd dat niet.

"Ik heb besloten om met dit team te spelen, dus de verantwoordelijkheid is voor mij", vertelde Mourinho na afloop. Veel basisspelers, waaronder Rick Karsdorp, ontbraken. "Ik deed het met goede intenties, om de spelers die hard werken een kans te geven en spelers die normaal veel spelen rust te gunnen. Maar nu hebben we verloren van een team dat meer kwaliteit op het veld had staan."

Mourinho stelt dat hij het liefst elk duel dezelfde elf spelers zou opstellen. "We hebben bij Roma dertien spelers en de anderen zitten op een ander niveau. Er is een enorm verschil in kwaliteit tussen die twee groepen." Dat neemt niet weg dat hij teleurgesteld is in de spelers die tegen Bodø/Glimt de kans kregen. "Ik heb nooit verborgen dat we een selectie met beperkingen hebben. Het positieve is dat jullie mij nu niet meer vragen waarom ik altijd dezelfde spelers opstel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws