Van den Brom ziet zwakke punt KRC Genk na nederlaag: “Dat is een trauma”

Van den Brom ziet zwakke punt KRC Genk na nederlaag: “Dat is een trauma”

Gepubliceerd: vrijdag 22 oktober 2021 om 08:44vr 22-10-2021 om 08:44

KRC Genk ging met 3-0 ten onder op het veld van West Ham United. John van den Brom zag het zwakke punt van de Limburgers weer naar de voorgrond komen: de stilstaande fases.

Tegenover Sporza doet van den Brom zijn beklag. “Spelhervattingen zijn nu een trauma, dat kun je wel bijna zeggen. Voor de wedstrijd zei ik nog dat het geen eigen leven mag gaan leiden. Vandaag waren we niet in de problemen in de eerste helft, maar in de 46e minuut krijg je weer een corner en een goal tegen. Je hebt je organisatie, maar daarin moet iedereen doen wat er gevraagd wordt.”

Van den Brom had nochtans goede hoop. “We hadden al een paar corners gehad en ik was al blij dat daarop goed verdedigd werd, maar bij die ene liep het dan toch fout. Heynen en Vandevoordt liepen elkaar daarbij dan ook nog eens in de weg. De teleurstelling tijdens de rust was groot, want we hadden wel kunnen prikken, ook al was West Ham beter. Maar de stilstaande fases lagen als een deken over de ploeg en dan moet je nog opletten dat je niet van het kastje naar de muur gespeeld wordt.”

Ook zag de coach zijn spelers foutjes maken. “Dan was er ook nog de individuele fout van Bongonda, op eigen helft mag je niet zo makkelijk de bal verspelen. Je verliest de wedstrijd hier op 10 minuten en dat is klote. Maar het feit dat we een beetje angstig waren om hier te voetballen vind ik erger dan alles eromheen.” 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws