Solskjaer gaat weer in op Van de Beek-situatie: 'Hij is gefrustreerd, dat snap ik'

Solskjaer gaat weer in op Van de Beek-situatie: 'Hij is gefrustreerd, dat snap ik'

Gepubliceerd: donderdag 21 oktober 2021 om 10:28do 21-10-2021 om 10:28

Ole Gunnar Solskjaer heeft respect voor de manier waarop Donny van de Beek omgaat met zijn reserverol. De middenvelder uit Nijkerkerveen heeft dit seizoen een bijrol bij Manchester United.

Solskjaer heeft meestal geen speeltijd in petto voor Van de Beek en ook in het Champions League-treffen met Atalanta (3-2 voor United) bleef de voormalig Ajacied op de bank zitten. RTL7 was aanwezig bij de wedstrijd en vroeg de Noorse manager na afloop hoe de situatie van Van de Beek nu is. "Hij doet nog altijd hard zijn beest, maar het is moeilijk voor hem. Dat begrijp ik. Hij is teleurgesteld en gefrustreerd, maar werkt elke dag keihard en doet dat met een grote glimlach."

De concurrentie is groot en dus kan de manager van United minder vaak voor Van de Beek kiezen dan hem lief is. "Het is een echte professional en hij weet dat het soms zo gaat, maar als je vandaag (woensdagavond, red.) naar ons team hebt gekeken, dan weet je dat we goede spelers hebben. Ik hoop voor Donny dat hij zijn kansen krijgt en ze dan pakt. Vanavond had ik hem niet nodig, maar ik weet dat ik altijd op hem kan rekenen."

De beelden van de middenvelder die boos zijn kauwgum weggooit na weer een wedstrijd waarin hij niet mocht spelen, gingen de wereld over. Gevraagd naar dat incident moet Solskjaer glimlachen. "Het is ook verstandiger om je kauwgum weg te gooien en niet door te slikken. Dat leerden wij als kinderen al. En je kauwgum aan een ander geven is in deze covid-tijden ook niet verstandig, dus ik snapte wel dat hij hem weggooide."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws