'Newcastle United denkt aan Ajax-directeur Overmars'

'Newcastle United denkt aan Ajax-directeur Overmars'

20-10-2021 23:19
8

Marc Overmars is in beeld bij Newcastle United. Dat meldt De Telegraaf. De directeur voetbalzaken van Ajax kan bij de overgenomen Premier League-club het technische beleid uit gaan rollen.

Overmars wenst zelf niet te reageren op de berichtgeving, maar De Telegraaf weet het zeker: Newcastle heeft zijn pijlen op hem gericht. Al lijkt Overmars niet de enige kandidaat. In Engelse media zijn meerdere namen gelinkt aan de rol van director of football, zoals een technisch directeur in Engeland heet. Overmars heeft bij Ajax nog een contract tot 2024, maar kan de club op elk moment verlaten. Hij heeft een opzegtermijn van drie maanden.

Dat Overmars in Europa gewild is, is niet opvallend. Onder zijn leiding zette Ajax reuzenstappen richting de Europese top, waar het jaren niet meer geweest was. Hij was eerder al in beeld bij Arsenal, Manchester United en FC Barcelona en krijgt nu de kans om in Newcastle een fonkelnieuw technisch beleid samen te stellen.

Bij Ajax was Overmars vaak gebonden aan budget, maar dat zal in Newcastle anders zijn. En ook het salaris zal een veelvoud zijn van wat hij in Amsterdam krijgt, al hoeft hij beslist niet op een houtje te bijten.