Fenomeen Ronaldo bezorgt United late zege, Bayern wint ruim van Vertonghen en co

Fenomeen Ronaldo bezorgt United late zege, Bayern wint ruim van Vertonghen en co

20-10-2021 23:02
2

Cristiano Ronaldo heeft woensdag voor grote opluchting gezorgd bij Manchester United. De Engelse grootmacht kwam op een 0-2 achterstand tegen Atalanta Bergamo, maar won dankzij de Portugees alsnog met 3-2. Bayern München wist het verzet van Benfica te breken: 0-4.

Manchester United - Atalanta Bergamo 2-2
Manchester United won slechts één van zijn laatste vijf officiële duels en dus besloot manager Ole Gunnar Solskjaer in te grijpen. De Noor posteerde Paul Pogba op de bank. Bij Atalanta verschenen. Atalanta kreeg Old Trafford binnen het kwartier stil. Mario Pasalic kroop voor zijn man en tikte binnen: 0-1. Het ging van kwaad tot erger voor United. Teun Koopmeiners legde de bal uit een hoekschop uitstekend op het hoofd van Merih Demiral, die de score binnen het halfuur verdubbelde. 

United kreeg op slag van rust nog twee grote kansen, maar Fred en Marcus Rashford verzuimden de aansluitingstreffer te maken. Dat lukte na de pauze ook Cristiano Ronaldo aanvankelijk niet. De Portugese ster stond plots helemaal vrij, nam goed aan, maar schoot recht op doelman Juan Agustín Musso. Daarna rechtte United alsnog de rug. Na een schitterende steekpass van Bruno Fernandes ging Rashford alleen op het Italiaanse doel af en nu rondde hij wel af: 1-2. 

Plots leefde United weer, maar dat had het ook aan David de Gea te danken. De Spanjaard redde op een knal van Duván Zapata, en direct daarna op een zwabberschot van Ruslan Malinovskyi. Dat bleek cruciaal, want een kwartier voor tijd maakte Harry Maguire gelijk. The Mancunians roken bloed en Ronaldo toonde tien minuten voor tijd zijn klasse: met een machtige kopbal maakte hij er 3-2 van.

Benfica - Bayern München 0-4
Bayern München leek zich lang stuk te bijten op de defensie van Benfica met Jan Vertonghen in de basis. Zo zag Der Rekordmeister doelpunten van Robert Lewandowski (hands) en Thomas Müller (buitenspel) worden afgekeurd. Het klasseverschil gaf uiteindelijk echter de doorslag. Leroy Sané schoot een vrije trap twintig minuten voor tijd prachtig raak. Plots was het Portugese verzet gebroken. Via een eigen doelpunt van Everton, Lewandowski en nogmaals Sané werd het zelfs nog 0-4. Roman Yaremchuk (ex-KAA Gent) werd op een kwartier van het einde vervangen.