Juventus ontsnapt in Rusland, Chelsea verliest Lukaku, maar wint van Malmö

20-10-2021 22:54 Laatste update: 22:59
1

Chelsea en Juventus maken in Groep H nog altijd de dienst uit. De Londenaren wonnen thuis met 4-0 van Malmö FF en Juventus pakte een late overwinning bij Zenit Sint-Petersburg. Bij Chelsea viel Romelu Lukaku al vroeg geblesseerd uit.

Groep H

Zenit - Juventus 0-1
Juventus moest diep gaan om de punten uit het vuur te slepen in Rusland. De topclub uit Sint-Petersburg verweerde zich niet alleen dapper, het kreeg zelf ook kansen. Juventus-doelman Wojciech Szczesny voorkwam na ruim een kwartier spelen de openingsgoal van Claudinho. Dat was ook nagenoeg het enige wapenfeit van de eerste helft.

Het liep ook in de tweede helft niet bij Juventus. Verder dan een kansje van Weston McKennie kort na rust kwam De Oude Dame aanvankelijk niet, terwijl Claudinho namens Zenit een tweede kans kreeg. Juve-trainer Massimilliano Allegri bracht met Dejan Kulusevski en Arthur wat nieuwe impulsen in het veld.

Met nog een kwartier op de klok drukte Juventus Zenit steeds verder achterover. McKennie miste wederom een kans, maar invaller Kulusevski kopte na 86 minuten wél raak. En dus is Juventus nog altijd foutloos in Groep H.

Chelsea - Malmö FF 4-0
Het nog altijd puntloze Malmö diende bij ook bij Chelsea als kanonnenvoer en staat na drie wedstrijden op elf tegengoals. Champions League-overwintering is een kansloos verhaal.

Chelsea liep in de eerste helft weg door goals van Andreas Christensen en Jorginho, maar zag Lukaku geblesseerd het veld verlaten. Hoewel de marge 'slechts' twee was, was al duidelijk dat Chelsea de wedstrijd zou gaan winnen. Malmö maakte in Londen helemaal nergens aanspraak op en liep uiteindelijk tegen een keiharde nederlaag aan. Via Kia Havertz en weer Jorginho (die twee keer vanaf de stip scoorde) werd het uiteindelijk 0-4.

Groep G:

Lille - Sevilla 0-0
Lille en Sevilla hebben elkaar woensdagavond in Frankrijk op gelijke hoogte gehouden. Beide teams schieten met het punt weinig op. Zonder de geblesseerde Sven Botman viel Lille Sevilla meteen aan. De Noord-Fransen kregen kansen, maar die kregen de Spanjaarden ook. Het ontbrak beide ploegen echter aan geluk. Vlak voor het einde van de match werd Jonathan David (ex-KAA Gent) bij Lille vervangen.

Lille en Sevilla kregen in de tweede helft een stuk minder kansen dan in de eerste. De Andalusiërs waren in de slotfase nog het dichtste bij een doelpunt, maar uiteindelijk eindigde het duel in een 0-0 gelijkspel.