Barça grijpt laatste CL-strohalm, nieuwe dreun voor Wolfsburg-Belgen

Barça grijpt laatste CL-strohalm, nieuwe dreun voor Wolfsburg-Belgen

20-10-2021 20:55 Laatste update: 21:03

FC Barcelona heeft zijn eerste zege te pakken in de Champions League. Van harte ging het niet, maar Dinamo Kiev werd in Camp Nou op de knieën gedwongen. Voor het Belgische-getinte VfL Wolfsburg was er een flinke teleurstelling tegen Red Bull Salzburg.

FC Barcelona - Dinamo Kiev 1-0
Na de nederlagen tegen Bayern München en Benfica stond de druk er meteen vol op bij FC Barcelona, dat aantrad met Sergiño Dest, Luuk de Jong en Memphis Depay in de voorhoede en Frenkie de Jong op het middenveld. Dest kreeg op aangeven van Jordi Alba al snel een goede kans, maar hij kopte over. Ook Luuk de Jong kreeg een grote kopkans. Uit een vrije trap van Memphis Depay duwde hij de bal in kansrijke positie echter naast.

De Nederlandse spits kreeg een paar minuten later al een herkansing. Ditmaal krulde hij de bal knap richting de verre hoek, maar de Kiev-doelman greep in. Na 36 minuten besloot Gerard Piqué zijn aanvallers maar een handje te helpen. De verdediger stond nog voorin na een hoekschop en schoot bij de tweede paal binnen. Daarna liet De Jong nog maar eens een kopkans onbenut, waarna hij bij de start van de tweede helft werd vervangen door Ansu Fati.

Het toptalent kreeg dé kans om de moeizame wedstrijd te beslissen voor Barça. Door zijn toedoen verspeelde Kiev-keeper George Buschan de bal. Memphis Depay hield binnen en bereikte Fati, die het met de rug naar het doel artistiek wilde oplossen, maar naast mikte. Dat tot frustratie van Philippe Coutinho en Sergio Busquets, die er beter voor stonden, én Koeman.

Coutinho zag een volley nog rakelings over gaan, maar verder stelde Barça teleur. De ploeg van Koeman creëerde weinig kansen, maar trok de zege uiteindelijk wel over de streep en boekte zo een cruciale zege. De Catalanen hebben nu drie punten uit drie duels. De blik kan nu op El Clásico tegen Real Madrid van zondag.

Red Bull Salzburg - VfL Wolfsburg 3-1
VfL Wolfsburg wacht nog op de eerste zege in het miljardenbal. Koen Casteels, Aster Vranckx en Dodi Lukebakio gingen met 3-1 onderuit in Salzburg. Toptalent Karim Adeyemi strafte al snel een fout van Kevin Mbabu af. Lukas Nmecha kopte de 1-1 binnen, maar de Oostenrijkers hielden de overhand.

In de tweede helft schoot Noah Okafor de 2-1 binnen, uit een voorzet van Rasmus Kristensen. Een kwartier voor tijd maakte hij ook de 3-1 en die klap kwam het team van Mark Van Bommel niet te boven. Wolfsburg blijft zodoende steken op twee punten, terwijl Salzburg nu zeven punten heeft en een flinke stap zet richting overwintering. Sebastiaan Bornauw kwam niet van de bank.