Been: Club Brugge hoeft niet zwaar te tillen aan die 1-5

Been: "Club Brugge hoeft niet zwaar te tillen aan die 1-5"

20-10-2021 18:15 Laatste update: 18:17
2

Na de 1-5-nederlaag van Club Brugge tegen Manchester City, lijkt Club Brugge even te moeten herbronnen. Oud-Genk-trainer Mario Been vindt dat Blauw-Zwart snel de knop moet kunnen omdraaien. Met KRC Genk maakte de Nederlander tien jaar geleden iets gelijkaardigs mee tegen Chelsea en Valencia.

Been was tussen 2011 en 2014 trainer bij KRC Genk. Met de Limburgers trad hij in zijn eerste seizoen in de Champions League-groepsfase aan tegen Chelsea FC, Valencia CF en Bayer Leverkusen. Op Stamford Bridge werd Genk met 5-0-forfaitcijfers naar huis gespeeld en in Valencia werd het zelfs 7-0. Mario Been weet dus wat het is om een bolwassing te krijgen met een Belgische club in de Champions League.

"Niemand bij Club Brugge haalde zijn normale niveau en dat heeft te maken met de tegenstander", zei Been. "Wie het kwaliteitsverschil met City niet inziet, heeft een probleem." Been voegde eraan toe dat zij met Genk, ondanks die stevige nederlagen in Londen en Valencia, op eigen veld wel drie keer gelijkspeelden. Volgens hem hoeft Club Brugge niet zwaar te tillen aan de 1-5-nederlaag, zo schrijft Het Laatste Nieuws

Been wees erop dat je net als in de Belgische competitie ook in de Champions League grote niveauverschillen hebt. "Moest Club Brugge met 1-5 van Cercle Brugge verliezen, moeten ze er wel echt over nadenken", zei Been. Op speeldag elf speelt Club niet tegen Cercle, maar wel de topper tegen Royal Antwerp FC. Club Brugge deelt de leidersplaats met Union Saint-Gilloise. Antwerp staat op plaats vier.