Zoon van slachtoffer supportersgeweld reageert: “Nooit te maken met geweld”

Zoon van slachtoffer supportersgeweld reageert: “Nooit te maken met geweld”

Gepubliceerd: woensdag 20 oktober 2021 om 15:32wo 20-10-2021 om 15:32

Het supportersgeweld na Club Brugge-Manchester City doet heel wat stof opwaaien. Beide clubs reageerde al op het voorval en het Parket bevestigde ook dat er vijf verdachten zijn opgepakt. Guido De Pauw werd voor dood achtergelaten na te zijn aangevallen op de parking langs de E40 in Drongen.

Tegenover VTM Nieuws reageerde zoon zoon Jurgen, medevoorzitter van de supportersclub van City: Blue Moon Belgium. “Na de wedstrijd stopten we even op de parking langs de E40 in Drongen. Terwijl wij al doorreden, stond mijn pa buiten te wachten op zijn twee vrienden. Daar stapte een supporter van Club op hem af en trok zijn sjaal van zijn hals. Toen mijn pa zijn sjaal terugvroeg, kreeg hij een zware slag op het hoofd, waarna de daders zijn weggevlucht en ze mijn pa voor dood achterlieten.”

Het is de eerste keer dat er supportersgeweld voorkomt bij de fangroep. “Wekelijks trekken onze leden Het Kanaal over om wedstrijden van City te volgen, zowel in Manchester als op verplaatsing. Ook in Europa hebben we al tal van wedstrijden bijgewoond. Nooit kregen we te maken met geweld. En dan ben je blij dat we ook eens tegen een Belgische ploeg uitkomen en kom je dat tegen”, citeert Het Laatste Nieuws.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws