'Feestelijke Europese avond Ajax kan toch staartje krijgen na afsteken vuurwerk'

'Feestelijke Europese avond Ajax kan toch staartje krijgen na afsteken vuurwerk'

20-10-2021 13:13
1

De feestelijke voetbalavond van Ajax lijkt toch nog een vervelend staartje te gaan krijgen. De Amsterdammers kunnen een boete van de UEFA verwachten, naar aanleiding van het vuurwerk dat voor aanvang werd afgestoken.

De Telegraaf meldt dat er hierdoor 'een gevaarlijke brandsituatie' ontstond op de tribunes. Bovendien bleef de rook enige tijd boven het veld hangen: pas na pakweg tien minuten trok de ontstane mist weg via het open dak. Overigens werd er ook in het vak met de meegereisde Borussia Dortmund-aanhang vuurwerk afgestoken.

De UEFA heeft via de officiële kanalen nog geen actie aangekondigd, maar het heeft er alle schijn van dat Ajax een boete moet gaan betalen. Bij Feyenoord weten ze inmiddels dat de Europese voetbalbond geen liefhebber is van vuurwerkacties. De Stadionclub speelde tot dusver vier thuiswedstrijden in de voorrondes en de groepsfase van de Conference League en moest na al deze wedstrijden aftikken, wegens het afsteken van vuurwerk: het totaalbedrag is inmiddels al meer dan 124 duizend euro.