Vanaken gaat de werkelijkheid niet uit de weg: We zijn inderdaad overklast

Vanaken gaat de werkelijkheid niet uit de weg: "We zijn inderdaad overklast"

19-10-2021 23:29
1

Meer dan een eerredder zat er niet in voor Hans Vanaken tegen Manchester City. De spelmaker van Club Brugge zal nog maar weinig wedstrijden in zijn loopbaan afgewerkt hebben waarbij hij zo weinig aan de bal kwam. Dat City de verdiende winnaar was, is dan ook een understatement, beseft Vanaken zelf ook wel.

"We zijn inderdaad overklast", kijkt de Limburger het klasseverschil tussen beide elftallen recht in de ogen bij Het Nieuwsblad. Het plannetje van Club bestond erin om hoog druk te zetten, om City zo aan het wankelen te brengen. Dat liep echter verkeerd af. "Onze druk was niet goed genoeg en dan zie je hun klasse", aldus Vanaken. De aanvoerder vond zijn ploeggenoten (en zichzelf) veel minder rustig aan de bal dan tegen PSG.

Hoe ziet het vervolg er nu uit ziet voor Club, vindt Vanaken "moeilijk in te schatten". RB Leipzig verloor alvast bij PSG (3-2), waardoor Blauw-Zwart eigenlijk geen slechte zaak deed met het oog op de derde plaats. Of moet Club hoger mikken? Vanaken wil het vooral match per match aanzien. "Vooraf werd wel eens gezegd dat we nul op achttien zouden halen en we zitten nu aan vier op negen. Vooraf hadden we daar direct voor getekend", bekijkt Vanaken het grotere plaatje.