Messi en Mbappé behoeden PSG voor misstap tegen Leipzig in poule Club Brugge

Messi en Mbappé behoeden PSG voor misstap tegen Leipzig in poule Club Brugge

19-10-2021 23:15
1

Lionel Messi en Kylian Mbappé hebben Paris Saint-Germain voor puntenverlies behoed in de Champions League. De Franse topclub had de handen vol aan RB Leipzig, maar won uiteindelijk nipt met 3-2. Dat is uitstekend nieuws voor Club Brugge met het oog op de derde plek in de poule.

PSG kwam in eigen huis al snel op voorsprong. Lionel Messi vloerde André Silva op de rand van zijn eigen strafschopgebied, maar de Parijzenaars mochten verder. Mbappé kon ervandoor en schoot in de korte hoek raak. RB Leipzig was echter allerminst uit het veld geslagen en kwam snel terug via Silva, die bij de tweede paal een voorzet van Angeliño binnen tikte. Christopher Nkunku was op slag van rust zelfs dicht bij een tweede Duitse treffer, maar schoot net naast.

In de tweede helft kreeg PSG alsnog de deksel op het neus. Nordi Mukiele nam een prachtige voorzet van weer Angeliño in één keer op de voet: 1-2. De Franse sterrenformatie had het zodoende weer moeilijk, maar met invaller Georginio Wijnaldum kwam het in de slotfase met de schrik vrij. Messi trok de stand weer gelijk en daarna mocht de Argentijnse ster een strafschop nemen na een overtreding op Mbappé. Die kans verzilverde hij met een panenka.

Daar bleef het bij in het Parc des Princes, omdat Mbappé een penalty in blessuretijd nog over schoot. PSG gaat desondanks aan kop in groep A met zeven punten. Manchester City (zes punten) en Club Brugge (vier) volgen. Leipzig staat nog op nul en is zo goed als uitgeschakeld.