Liverpool ontsnapt in spektakelstuk bij Atlético, grote uitslag Real Madrid

19-10-2021 22:54 Laatste update: 23:29
2

Liverpool is uit bij Atlético Madrid door het oog van de naald gekropen. In Madrid werd het 2-3 en was de hoofdrol niet voor de startende Yannick Carrasco, maar voor Antoine Griezmann. Real Madrid zette in Oekraïne een mega-uitslag neer.

Atlético Madrid - Liverpool 2-3
Atlético, met Luis Suárez op de bank, werd in de beginfase van de wedstrijd volledig overrompeld in het Wanda Metropolitano. Liverpool kwam al snel op voorsprong door James Milner, die een schot van Mohamed Salah van richting veranderde en daardoor doelman Jan Oblak passeerde. Toen Naby Keïta de 0-2 binnenvuurde, leek het een slopende avond te worden voor Atlético.

Binnen de kortste keren werd de 0-2 echter omgebogen in 2-2. Antoine Griezmann, dé hoofdrolspeler van de avond, maakte na twintig minuten de aansluitingstreffer, om na ruim een half uur op aangeven van João Felix ook nog eens gelijk te maken.

Griezmann zou ook in de tweede helft volop in de spotlights komen te staan. Hij werd na een klein uur weggestuurd omdat hij een 'zware overtreding' zou hebben gemaakt op Milner. Het been van Griezmann was te hoog en daarom moest hij vertrekken. Een kwartier voor tijd protesteerde alles en iedereen bij Atlético toen de scheidsrechter naar de stip wees vanwege een overtreding op een speler van Liverpool. Vanaf de stip schoot Salah 2-3 binnen.

Ook Atlético leek een strafschop te krijgen, maar dat werd door de VAR teruggedraaid. Liverpool is na drie wedstrijden nog altijd foutloos en neemt een voorsprong van vijf punten op Atlético, over drie weken wederom de tegenstander.

FC Porto - AC Milan 1-0
Het Champions League-doek lijkt langzaam te vallen voor AC Milan, dat ook de derde wedstrijd verloren heeft. FC Porto won in Portugal met 1-0 en komt in punten gelijk met Atlético.

De grote kansen waren voor Porto, al leverde dat geen goals op. Van Milan, met Alexis Saelemaekers negentig minuten binnen de lijnen en Zlatan Ibrahimovic op de bank, kwam nauwelijks gevaar af. De enige goal van de wedstrijd viel na een uur spelen en werd gemaakt door Luis Diaz, die in de verre hoek raak schoot. Een slotoffensief van Milan haalde niets uit.

Milan is nog niet helemaal kansloos, maar kan zich geen misstap meer veroorloven.

Inter - Sheriff 3-1
Na zeges op Shakhtar Donetsk en Real Madrid weet Sheriff Tiraspol weer waar het staat. In San Siro was Internazionale met 3-1 te sterk. Champions League-debutant Tiraspol had in Milaan weinig te vertellen en kwam na een half uur op achterstand door Edin Dzeko.

De club uit Moldavië mocht na de gelijkmaker van Sebastian Thill toch weer in een stunt geloven, maar Inter trok de wedstrijd toch snel weer naar zich toe. Arturo Vidal scoorde op aangeven van Dzeko en Stefan de Vrij op aangeven van Denzel Dumfries.

Inter neemt na drie duels de derde plaats in in Groep D. Sheriff is op doelsaldo nog altijd koploper.

Shakhtar - Real Madrid 0-5
Real Madrid heeft de schade van de wedstrijd tegen Sheriff Tiraspol hersteld en won dinsdagavond met maar liefst 0-5 bij Shakhtar Donetsk, dat nog slechts één punt heeft verzameld. Met Thibaut Courtois en zonder de geblesseerde Eden Hazard vatte Real haar opdracht aan. De Oekraïners hielden de boel lang dicht, maar kwamen na 37 minuten op achterstand door een eigen goal van Sergey Kryvtsov.

Door de nipte marge mocht Shakhtar stiekem nog hopen op een ommekeer, maar aan die hoop maakte Real snel een einde. Vinicius Junior scoorde in minuut 51 en 56 en haalde de buit daarmee binnen voor zijn ploeg.

In de slotfase was het woord aan Rodrygo en Karim Benzema.