Breaking news

'Cercle Brugge heeft trainer beet en stelt Antwerp-bekende voor'

Buitenlandse media zagen groot klasseverschil: 'City was onstopbare juggernaut'

Buitenlandse media zagen groot klasseverschil: 'City was onstopbare juggernaut'

Gepubliceerd: dinsdag 19 oktober 2021 om 23:00di 19-10-2021 om 23:00

Laatste update: woensdag 20 oktober 2021 om 10:00wo 20-10-2021 om 10:00

Het feest kon niet blijven duren voor Club Brugge. Na een bemoedigende vier op zes bleek het bezoek van Manchester City de Belgische landskampioen te machtig in de Champions League: 1-5. Philippe Clement zag een glashelder klasseverschil tussen beide elftallen. Daar sluiten de buitenlandse media zich naadloos bij aan.

'Van bij de start groeide City geleidelijk aan uit tot een onstopbare juggernaut', vat The Guardian de overrompeling uit Manchester samen. 'In hun witte uitshirts waren de bezoekers een wirwar van creativiteit, met Rodri die balletjes in het rond strooide, terwijl de looplijnen van Foden de gastheren betoverden.'

De BBC kon niet anders dan zijn bij haar collega's aansluiten. De openbare omroep zag een 'geweldige prestatie' van City. 'De bezoekers waren doortastend en zelfverzekerd van begin tot einde, al viel het openingsdoelpunt niet voor de 30e minuut', staat er te lezen op de website. De overwinning op Jan Breydel vormt 'het ideale antwoord' na de eerdere nederlaag bij PSG.

Ook buiten Groot-Brittannië gaat de prestatie van de troepen van Pep Guardiola over de tongen. L'Equipe spreekt over een 'demonstratie'. 'City heeft zich weer erg opgericht na de nederlaag tegen PSG, uitgerekend in het stadion waar PSG zelf in moeilijkheden was gebracht.' De Franse krant zag Club haar best doen, maar tekort schieten. 'Na de pauze veranderde het duel in een ware nachtmerrie voor de Belgen', luidt de conclusie.

Tot slot komt ook La Gazzetta dello Sport mooie woorden te kort. 'City, manita in Brugge', verwijst de titel bij de roze krant naar de vijfklapper die Club om de oren kreeg. 'De ploeg van Guardiola domineerde in België.' Invaller Cole Palmer, amper negentien jaar, krijgt een speciale vermelding. Hij scoorde meteen bij zijn eerste balcontact.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws