Clement gooit handdoek nog niet voor terugmatch: Zoals in PSG twee jaar geleden

Clement gooit handdoek nog niet voor terugmatch: "Zoals in PSG twee jaar geleden"

Gepubliceerd: dinsdag 19 oktober 2021 om 22:33di 19-10-2021 om 22:33

Na een knappe vier op zes heeft Club Brugge haar eerste nederlaag uit het lopende Champions-League-seizoen geleden. Een overrompelend Manchester City was een maatje te groot op Jan Breydel: 1-5. Philippe Clement kon die uitslag enkel logisch noemen, al zegt dat niet bijzonder veel over de terugmatch in het Etihad Stadium.

Veel praatjes wilde Clement niet vuilmaken aan het verschil tussen beide elftallen. "Het gaat om kwaliteit. Topkwaliteit. Geef City een vinger en ze pakken een hele arm", vatte hij de waardeverhoudingen samen op zijn perspraatje. Clement hoopt vooral dat zijn jongens de nodige dingen oppikken uit het aanvalsspel van City om sterker uit deze ervaring te geraken.

Ondanks de vuurkracht bij de tegenstander vond Clement dat zijn eigen troepen beter hadden kunnen doen, zeker in het eerste half uur. "We misten het lef om ballen tussen de lijnen te spelen", klinkt het, vooral toen er ruimte lag tussen de linies van City. Al is dat geen schande tegen "één van de twee beste ploegen ter wereld", aldus Clement.

Veel tijd om wonden te likken is er niet, want de terugwedstrijd in het Etihad Stadium loert al om de hoek. Volgens Clement hoeft Club daar niet als een geslagen hond naartoe te trekken. Hij vergelijkt met de confrontatie met PSG van twee jaar terug. "Toen ging we met 0-5 onderuit voor eigen publiek, maar in Parijs pakten we bijna een punt", herinnert Clement zich.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws