Alweer Vanaken: vijf treffers op rij in CL, maar nog ver verwijderd van Ronaldo

Alweer Vanaken: vijf treffers op rij in CL, maar nog ver verwijderd van Ronaldo

Gepubliceerd: dinsdag 19 oktober 2021 om 22:16di 19-10-2021 om 22:16

Laatste update: woensdag 20 oktober 2021 om 09:00wo 20-10-2021 om 09:00

De Champions League en Hans Vanaken, ondanks een 1-5-nederlaag tegen Manchester City blijft het een droomhuwelijk. De eerredder van Club Brugge kwam namelijk van de voet van de Limburger, die daardoor zijn vijfde CL-treffer op rij aantekende. Daarmee staat hij tussen de allergrootsten, al komt Vanaken nog niet in de historische top-vijf.

De bijzondere reeks van Vanaken startte in de vorige campagne op speeldag vijf, toen Club eenvoudig de maat nam van Zenit Sint-Petersburg (3-0). Daarin nam de Rode Duivel de 2-0 voor zijn rekening vanop de stip. Vervolgens scoorde hij ook nog op het veld van Lazio SS (2-2). Deze jaargang was Vanaken al op elk van de drie speeldagen trefzeker, goed voor vijf duels op rij. Overigens staat zijn totale teller op het kampioenenbal nu al op elf stuks.

Vijf op een rij, dat is natuurlijk fenomenaal, maar het zal niet verbazen dat de allergrootsten der aarde nog net wat beter scoren. Zo slaagden Robert Lewandowski en Cristiano Ronaldo er in recente tijden al eens in acht wedstrijden na elkaar het net te vinden. Vreemde eend in de bijt is ... Luis Aragones. De gewezen bondscoach van Spanje was rond de jaren 1970 zowat onstopbaar bij Atlético Madrid.

De Europese voetbalgeschiedenis kende slechts twee straffere series. Ruud Van Nistelrooy mocht in dienst van Manchester United negen opeenvolgende keren juichen. De legendarische Nederlandse spits droeg zo lange tijd het record, tot alweer Ronaldo er in 2017 over ging. In zijn allerbeste reeks was de Portugese superster liefst elf matchen op rij trefzeker.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws