Club Brugge is niet opgewassen tegen oppermachtig Man City en verliest ruim

19-10-2021 20:38 Laatste update: 20:55
69

Club Brugge is er dinsdagavond niet in geslaagd om opnieuw te stunten in de Champions League. Tegen een oppermachtig Manchester City ging het met zware 1-5 cijfers onderuit in Jan Breydel. Voor Club is het de eerste nederlaag in de Champions League.

Man City toonde zich vanaf het begin van de wedstrijd meteen oppermachtig. Club Brugge moest vooral achter de bal aan lopen. Na een halfuur spelen opende Joao Cancelo het doelpuntenfestival. Vlak voor rust volgde de tweede treffer voor de Citizens. Riyad Mahrez mocht aanleggen vanop de stip en wist Simon Mignolet de verkeerde kant op te sturen. 0-2 was de ruststand.

In de tweede helft besloot Rode Duivel Kevin De Bruyne er zich mee te gaan moeien. In minuut 53 zette hij Kyle Walker oog in oog met Mignolet en die faalde niet. 0.3. Dan mocht De Bruyne gaan rusten en was het de beurt aan diens vervanger Cole Palmer. Het trapte de 0-4 tegen de netten. Hans Vanaken zorgde in minuut 81 nog wel voor de Brugse eerredder. Maar drie minuten later zette Mahrez met zijn tweede van de avond de 1-5 eindstand op het bord.