Opvallend: NEC moet Goffertstadion voorlopig sluiten na instorten tribune

Opvallend: NEC moet Goffertstadion voorlopig sluiten na instorten tribune

NEC speelt voorlopig niet in het Goffertstadion. Het besluit is het gevolg van het instorten van een tribunedeel na de Gelderse derby tegen Vitesse.

Het is zeker dat NEC in elk geval de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen FC Groningen (zondag 31 oktober) niet in het eigen stadion speelt. Waar dat wel gebeurt, is nog onduidelijk. Het hoofdgebouw met receptie, kantoren en horeca blijven wel toegankelijk.

Na de verloren derby (0-1) stortte het uitvak deels in, terwijl supporters van Vitesse de overwinning van hun ploeg vierden met de spelers. Het bleef bij materiële schade, maar de oorzaak is onbekend en omdat de veiligheid van het publiek voorop staat, heeft de gemeente een extern bureau ingeschakeld om onderzoek te doen.

"We begrijpen de keuze van de gemeente om het stadion tot nader order te sluiten", reageert woordvoerder Nick van der Cammen op de NEC-site. "Voor ons is het van belang dat er gedegen onderzoek wordt uitgevoerd, waarbij in de toekomst de veiligheid van iedereen in het stadion gewaarborgd moet zijn."

"Dit besluit betekent tegelijkertijd dat wij verder gaan kijken naar een externe locatie om - tenminste voor de korte termijn - onze wedstrijden af te werken. De gesprekken met andere clubs en de KNVB lopen al sinds gisteren, omdat we hier op voorbereid waren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie