Hendry legt gemakkelijke overgang Club Brugge uit: “Ik ben een geboren leider”

Hendry legt gemakkelijke overgang Club Brugge uit: “Ik ben een geboren leider”

19-10-2021 12:45
2

Jack Hendry maakte afgelopen mercato de transfer van KV Oostende naar Club Brugge en paste zich moeiteloos aan. De verdediger eiste meteen een basisplek op en is bijna altijd één van de eerste namen op het wedstrijdblad van Philippe Clement.

Tegenover Het Nieuwsblad praat Hendry over zijn overgang. Hij speelde meteen Brandon Mechele uit de basis. “Brandon is een fantastische gast van wie ik nog kan leren. Hopelijk kan hij ook van mij leren. Ik zie mezelf als een geboren leider en een geboren winnaar. Bij Celtic zat ik in een ploeg waar je altijd moest winnen.”

Hendry had ook geen moeite om tegen kleppers als Neymar en Mbappé te spelen. “Brendan Rodgers (de toenmalige coach, nu bij Leicester, red.) wilde dat we een hoge lijn hielden en op de helft van de tegenstander speelden. Als verdediger moet je de balans vinden tussen zelfvertrouwen en overmoed. Tegen Paris Saint-Germain bijvoorbeeld had ik het gevoel dat ik het in de een-tegen-eenduels kon halen tegen Neymar en Mbappé. Ik vertrouw op mijn fysieke kwaliteiten en mijn snelheid.”