'De komst van Mbappé was in de maak, maar coaches gaven de voorkeur aan Dembélé'

'De komst van Mbappé was in de maak, maar coaches gaven de voorkeur aan Dembélé'

19-10-2021 07:55 Laatste update: 08:39
2

Josep Maria Bartomeu, de voormalig-voorzitter van FC Barcelona, onthult in gesprek met TV3 dat hij na het vertrek van Neymar heeft gewerkt aan de komst van Kylian Mbappé. Tot een transfer naar Barça kwam het uiteindelijk,  zoals inmiddels bekend, niet.

"Zijn komst was in de maak, maar de coaches gaven de voorkeur aan Ousmane Dembélé. Zij wilden een speler hebben die het veld kon open breken", beweert Bartomeu. Uiteindelijk stokte mede door blessureleed de ontwikkeling van Dembélé, terwijl Mbappé nu de sterren van de hemel speelt bij PSG.

"Dit soort dingen gebeuren nou eenmaal in het voetbal", aldus de oud-preses. "Destijds werd het toegejuicht dat we Dembélé en Philippe Coutinho haalden." Coutinho kwam in 2018 naar FC Barcelona en werd gezien als opvolger van Andrés Iniesta. "Hij was de beste speler in de Premier League. Het is altijd moeilijk om vooraf in te schatten hoe een speler het zal gaan doen."

Bartomeu gaat tijdens het interview ook in op de financiële situatie van de Catalanen. "De waarheid is dat de coronapandemie ons hele project kapot heeft gemaakt. Ik begrijp dat mensen boos zijn, maar de balans moet over de afgelopen tien jaar worden opgemaakt. Door corona zijn de inkomsten ineens met veertig procent gedaald. Hierdoor waren er geen middelen meer om te betalen."