Vormer legt uit: “Ik vond dat ze in één keer acht jaar Club Brugge hadden verpest”

Vormer legt uit: “Ik vond dat ze in één keer acht jaar Club Brugge hadden verpest”

Gepubliceerd: dinsdag 19 oktober 2021 om 09:10di 19-10-2021 om 09:10

Laatste update: dinsdag 19 oktober 2021 om 09:36di 19-10-2021 om 09:36

De klap kwam hard aan voor Club Brugge-kapitein Ruud Vormer wanneer hij in de Champions League tegen PSG buiten de basis viel. Tegenover Het Laatste Nieuws legt de Nederlandse middenvelder de situatie haarfijn uit.

Vormer ontdekte op training dat hij naast de basis zou vallen. "Ik ben 33 - ik vind het helemaal niet erg om eens een weekendje ernaast te vallen. Ik snap dat. Maar niet in de Champions League, toch? Da's het mooiste wat er is. Zeg dan: 'Rudy, je speelt tegen Paris, maar daarna ga je er effe uit.' Nu zag ik het op de tactische training twee dagen voor de wedstrijd. Ik had een oranje hesje om... Ik keek om mij heen en ik dacht: 'Hé, dit klopt hier niet.'”

De aanvoerder van Club Brugge was niet te spreken over de keuze en werd kwaad. “Toen ben ik na de training heel kwaad geworden. Ik ben naar het bureau van de trainer gestormd. In zo een wedstrijd stel je je aanvoerder op, denk ik dan bij mezelf. Op dat moment deed het me heel erg pijn. Ik wou mijn kapiteinsband afgeven. Ik vond dat ze in één keer mijn acht jaar bij Brugge hadden verpest.”

Vormer sprak met Clement. De coach vond dat hij verdedigend niet goed genoeg was. "Ik heb gezegd wat ik dacht en voelde, maar het respect voor elkaar is op elk moment gebleven. Weet je, Club Brugge is mijn clubje geworden. Kon er dan vooraf niet enige communicatie zijn? Zodat ik het niet op training moest zien... Maar goed, ik heb het intussen een plekje kunnen geven. Ik denk opnieuw positief."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws