Breaking news

'De voetbalkwaliteiten van Lang zijn ongekend, hij doet aan Laudrup denken'

Hollerbach (STVV) wil meer ervaring bij VAR-busje Anderlecht: “Dat stoort me”

Hollerbach (STVV) wil meer ervaring bij VAR-busje Anderlecht: “Dat stoort me”

Gepubliceerd: dinsdag 19 oktober 2021 om 07:20di 19-10-2021 om 07:20

STVV speelde 2-2 gelijk tegen Anderlecht. De Kanaries scoorde een omstreden doelpunt in de laatste minuut, maar ook voor die fase waren er al discutabele fases. Bernd Hollerbach zat niet op de bank, maar doet tegenover Het Belang van Limburg toch zijn beklag.

STVV kreeg twee penalty’s tegen, Hollerbach vond de eerste penaltyfase onterecht. “Daar was ik uiteraard niet blij mee. Vooral die eerste penaltyfase. Dat de scheidsrechter daar de mist in gaat, vind ik menselijk. Maar dan moet er een videoref zijn die hem helpt. De VAR had Boucaut moeten bijstaan en hem rustig naar het scherm roepen, wat iedereen verwachtte. Daniël Schmidt is de eerlijkste speler die ik ken. Neen, hij had Kouamé duidelijk niet geraakt. Dat benadrukte hij ook na de match.”

Hollerbach wil meer ervaring bij de VAR zien. “Wat me stoort is dat ze in België niet vaker beroep doen op meer ervaren mensen voor de rol van videoref. Je creëert een gebrek aan consequentie. Een groot verschil met andere landen zoals Duitsland of Engeland. Terwijl België heus wel mensen heeft die ervaring opdeden in Europese competities en dus bekwaam zijn om jonge scheidsrechters in het busje te vervangen. Ik heb in Moeskroen samengewerkt met Paul Allaerts. Mensen van zijn kaliber hebben bakken ervaring en moeten ingezet worden.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Heeft Hollerbach hier gelijk?

Ja
92%
Nee
8%
(102 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws