'Ministerie van Binnenlandse Zaken gaat straffen opvoeren na incident met Romo'

'Ministerie van Binnenlandse Zaken gaat straffen opvoeren na incident met Romo'

18-10-2021 22:32
5

Enkele supporters van Standard Luik hebben het afgelopen weekend nog maar eens te bont gemaakt. Rafael Romo, de doelman van Oud-Heverlee Leuven, werd het slachtoffer van een vlakbij ontplofte voetzoeker, waardoor hij gehoorschade opliep. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken wil eindelijk korte metten maken met zulke wantoestanden.

Eerder op de dag slaagde Standard er al in om de dader op te sporen en te straffen. Toch is dat niet voldoende, want ook in andere Belgische stadions durft het al eens verkeerd te lopen. Minister Annelies Verlinden is het dan ook beu. Haar kabinet is al enkele maanden bezig met een strenger kader voor zulke incidenten, weet Het Laatste Nieuws. 

Gezien het recente voorval op Sclessin is dat werk in een stroomversnelling geraakt. Zo zou iemand die Bengaals vuur bovenhaalt, een stadionverbod van twee jaar én een geldboete van duizend euro riskeren. "Een voetbalstadion is een plek waar mensen samenkomen, waar gezinnen van elkaars gezelschap genieten, waar kinderen het plezier van de sport ontdekken. Er is geen plaats voor pyrotechniek", legt Verlinden uit.