Referee Department is duidelijk, Kortrijk verdiende een penalty tegen Club Brugge

18-10-2021 19:15
4

Vrijdagavond boekte Club Brugge een 2-0 zege tegen KV Kortrijk. Al had die wedstrijd ook anders kunnen lopen. Zo beoordeelde het Referee Department dat Kortrijk recht had op een strafschop in de tweede helft.

De uitleg van het Referee Department verscheen op de website van de Belgische Voetbalbond. De fase speelt zich af in minuut 64. Dan gaan Stanley Nsoki en Mohamed Badamosi in duel in het Brugse strafschopgebied. De Kortrijk-spits gaat neer en vraagt om een strafschop, maar de scheidsrechter gaat hier niet op in. Ook de VAR laat verder spelen en besluit niet in te grijpen.

Een foute beslissing volgens het Referee Department. Volgens hen tikt Nsoki duidelijk de voet van Badamosi aan, waardoor die uit evenwicht geraakt en valt. Het Referee Department verwachtte hier een strafschop en een VAR interventie.