Referee Department: 'Onterechte Anderlecht-strafschop, maar VAR mocht niets doen'

Referee Department: 'Onterechte Anderlecht-strafschop, maar VAR mocht niets doen'

Gepubliceerd: maandag 18 oktober 2021 om 18:15ma 18-10-2021 om 18:15

RSC Anderlecht speelde dit weekend 2-2 gelijk tegen STVV. Op Stayen kreeg Anderlecht twee strafschoppen. De eerste penalty had er volgens het Referee Department evenwel niet mogen komen.

Op maandag blikt het Referee Department altijd terug op de afgelopen speeldag en bespreekt het de cruciale fases. Ook de eerste strafschop van Anderlecht tegen STVV kwam ter sprake. 'In minuut 46 gaat Anderlecht-aanvaller Christian Kouamé alleen op doel af. De doelman van Sint-Truiden Daniel Schmidt komt uit zijn doel om de bal te spelen. De aanvaller speelt de bal voorbij de doelman en gaat neer. De scheidsrechter fluit strafschop en de VAR bevestigt de beslissing van de scheidsrechter', schetst het Referee Department de fase.

Volgens het Referee Department had de bal niet op stip gemogen. Toch mocht de VAR volgens de instantie ook niet ingrijpen. 'Het Professional Refereeing Department verwacht bij deze actie geen strafschop omdat het lichte contact met de doelman niet voldoende is voor een strafschop. Door dit contact wordt er geen VAR interventie verwacht omdat de scheidsrechter technisch geen "clear and obvious error" maakt.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws