Pro League moet niets van Antwerp-klacht weten: “Niet ons beleid”

Pro League moet niets van Antwerp-klacht weten: “Niet ons beleid”

Gepubliceerd: maandag 18 oktober 2021 om 17:35ma 18-10-2021 om 17:35

In de Jupiler Pro League is er een 'Belgen-regel'. Royal Antwerp FC is daar geen fan van. The Great Old startte volgens RTBF bij het Europees Hof van Justitie een procedure op om de regel af te schaffen. De Pro League laat nu weten dat het niet op dezelfde lijn zit als Antwerp.

De clubs die een vol scheidsrechtersblad willen, moeten zes 'Belgen' invullen. De Pro League wil niet af van die regel. "De afschaffing van de verplichting om minimaal zes spelers die in België opgeleid werden op het wedstrijdblad van de Pro League-competities op te nemen, staat niet op de agenda", reageert Pierre François, de CEO van de Pro League namens de instantie.

De Pro League vindt dat Antwerp stelling mag innemen, maar gaat niet mee in het verhaal van de oudste club van het land. "Elke club mag zijn visie over dit onderwerp uitspreken, maar het is het beleid van de Pro League als vereniging om in de toekomst nog meer te beantwoorden aan de verwachtingen van publiek en politiek om een toename te realiseren van zowel het aantal contracten dat wordt aangeboden aan jonge spelers opgeleid door onze clubs als het percentage speelminuten dat deze spelers vergaren."

Volgens de Pro League heeft de Belgen-regel effectief een doel. "Het is met het oog op het versterken van de opleiding en specifiek de postformatie van jonge talenten dat we met de twee amateurvleugels de gesprekken zijn aangegaan en tot een akkoord zijn gekomen om onze U23-teams te integreren in deze competities", meent François.

Tot slot liet François nog weten. "De kwaliteit van onze jeugdopleiding is de grote uitdaging van ons Belgisch professionele voetbal, zowel wat betreft de levensvatbaarheid van ons businessmodel als wat betreft onze maatschappelijke verantwoordelijkheid die we ten volle willen opnemen. Als de beste door onze clubs opgeleide spelers geen kans krijgen om in onze competitie te spelen, is het onwaarschijnlijk dat de toekomstige generatie Rode Duivels aan de verwachtingen van het publiek zal kunnen voldoen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Moet de Belgen-regel blijven?

Ja
86%
Nee
14%
(153 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws