Standard vindt dader van Romo-incident, straft en waarschuwt andere fans

Standard vindt dader van Romo-incident, straft en waarschuwt andere fans

Gepubliceerd: maandag 18 oktober 2021 om 16:20ma 18-10-2021 om 16:20

Zaterdag ging het mis in Standard – Oud-Heverlee Leuven. Een fan gooide een voetzoeker op het veld. Doelman Rafael Romo van OHL liep schade op. Ondertussen laat Standard weten dat de boosdoener gepakt en gestraft is. De Rouches laten ook weten dat dit soort acties altijd zwaar bestraft zullen worden.

'Dankzij de camera’s in het stadion werd de dader geïdentificeerd en deze zal streng worden gesanctioneerd door de autoriteiten, maar ook door onze club, die hem de toegang tot ons stadion zal ontzeggen voor de maximaal mogelijke periode', klinkt het bij Standard.

Standard laat weten dat de actie onverantwoord is en geen plaats heeft binnen het stadion. 'Onze club heeft geen enkel probleem met de vrijheid van meningsuiting (spandoeken, negatieve gezangen, fluitconcerten...) die deel uitmaakt van het voetbal: onze supporters hebben het recht om hun ongenoegen te uiten wanneer de sportieve situatie niet aan hun verwachtingen voldoet.'

Maar Standard laat weten dat er grenzen zijn. 'Niettegenstaande zijn alle handelingen die de fysieke integriteit van anderen in het gevaar brengen (spelers, staff, scheidsrechters, stewards, ballenjongens- of meisjes, personeelsleden, onderaannemers en natuurlijk onze supporters) geheel verboden en zullen ze zeer streng worden bestraft volgens het nultolerantie-principe.'

Tot slot richt Standard zich nog tot doelman Romo. 'We willen Rafael Romo nogmaals onze oprechte excuses aanbieden en hopen dat zijn gezondheidstoestand snel weer normaal zal zijn', aldus nog Standard.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws