VP 11: Vormer is nog niet versleten, nieuwe chou-chou bij Union

VP 11: Vormer is nog niet versleten, nieuwe chou-chou bij Union

18-10-2021 10:30 Laatste update: 20:47
1

Speeldag 11 zorgde opnieuw voor heel wat opschudding in de Jupiler Pro League. De refs waren niet bepaald in vorm, maar de volgende elf spelers waren dat wel. 

Koffi als penaltyheld
Bij Sporting Charleroi pakte Hervé Koffi twee strafschoppen op rij tegen KRC Genk. Bij de eerste penalty kwam hij te vroeg van de lijn, maar ook in de herneming kon hij Onuachu dwarsbomen. Een heel straf staaltje van de Burkinees.

km
Bij KV Oostende was Alfons Amade zaterdag aan het feest. De rechtsachter maakte het winnende doelpunt tegen Cercle Brugge, dat zo meer dan ooit in crisis verkeert. Joris Kayembe zorgde voor aanvallende impulsen bij Sporting Charleroi, al moest hij er in de tweede helft helaas af met een blessure. 

Bij STVV zorgde Toni Leistner is de absolute slotfase voor de verlossende 2-2 tegen Anderlecht. De ervaren Duitser is bovendien een leider in de defensie. Lang niet slecht voor een speler die gratis naar Stayen kwam. Bij Zulte Waregem bewees Ewoud Pletinckx dat hij zich over de malaise van zijn team kan zetten. Hij speelde een volwassen partij in het hart van de defensie

Vormer is back
Bij Club Brugge kreeg Ruud Vormer nog eens een kans. Hij beschaamde het vertrouwen niet en scoorde twee knappe goals. Vooral zijn vrijschop voor de 1-0 was er één om in te kaderen. 

Als spelmaker kiezen we deze keer voor Roman Bezus, één van de meest onderschatte spelers bij KAA Gent. Hij nam de match in handen en dwong ook een penalty af, ook al was die nogal dubieus. De derde plaats op het middenveld is ook voor een creatieve speler: Xavier Mercier stak er opnieuw ver bovenuit bij OH Leuven.

Beweging in de voorlijn
Union heeft een nieuwe publiekslieveling gevonden. Kaoru Mitoma scoorde drie goals tegen Seraing en gaat ongetwijfeld nog veel meer laten zien. Dat geldt ook voor Tarik Tissoudali, die KAA Gent op weg naar de zege kon zetten tegen Eupen.

Bij Zulte Waregem mocht Jean-Luc Dompé niet starten, maar hij bewees het ongelijk van de coach met een sprankelende invalbeurt. Met zes assists is hij de verrassende leider in het assistklassement.