Beerschot heeft na verlies tegen KV Mechelen een zorgwekkend record beet

Beerschot heeft na verlies tegen KV Mechelen een zorgwekkend record beet

18-10-2021 08:30 Laatste update: 19:32

K. Beerschot V.A blijft het bijzonder moeilijk hebben om tot doelpunten te komen. Ook tegen KV Mechelen liep het fout af en gingen de Kielse Ratten met 0-1 onderuit. Beerschot heeft ook stilaan een zorgwekkend record beet.

Voor Beerschot was het namelijk al de zesde(!) thuiswedstrijd op rij dat de club in eigen huis niet meer wist te scoren. Daarmee heeft het ook een record beet, want nooit eerder deed een ploeg in de Belgische competitie slechter dan Beerschot.

Tegen KV Mechelen (0-3), AS Eupen (0-3), Sint-Truiden (0-1), Standard (0-1) en Union (0-3), Cercle Brugge (0-1) liep het dit seizoen steeds fout af voor Beerschot. We moeten al terug naar vorig seizoen gaan om een laatste doelpunt in eigen huis te zien bij Beerschot. Op 11 april verloren de Antwerpenaren van KV Oostende, maar wist het wel één keer te scoren in de 1-2 nederlaag.

Het is dan ook niet verrassend dat Beerschot dit seizoen de slechtste aanvalslinie heeft van alle Belgische clubs in Eerste Klasse A. In elf partijen wist het slechts zeven keer te scoren. De eerste achtervolger is Oud-Heverlee Leuven, met elf doelpunten.

Amper overwinningen
Ook punten boeken blijkt in eigen huis bijzonder moeilijk te zijn voor Beerschot. In de laatste zestien thuiswedstrijden wist Beerschot slechts 1(!) keer te winnen in de Belgische competitie. Elf van die zestien partijen werden verliezend afgesloten.