Cercle briest over fase in wedstrijd Club Brugge: Kortrijk verdiende penalty

Cercle briest over fase in wedstrijd Club Brugge: "Kortrijk verdiende penalty"

18-10-2021 07:44
27

De scheidsrechters kwamen het voorbije weekend weer stevig onder vuur te staan. Ook na het duel tussen KV Oostende en Cercle Brugge, waarna Yves Vanderhaeghe stevig uithaalde naar de wedstrijdleiding.

Cercle was de betere ploegen tegen KV Oostende, maar verloor toch met 2-1. Het tweede doelpunt kwam er na een discutabele vrije trap, die volgens Vanderhaeghe nooit gefloten had moeten worden. "Bij het tweede tegendoelpunt is er volgens mij geen fout voor Oostende", gaf Vanderhaeghe aan bij Het Nieuwsblad.

"Mijn verdediger speelt eerst de bal, werd uit evenwicht gebracht en breekt bijna zijn rug. Tegen Union twee weken geleden krijgt mijn verdediger een duidelijke trap op de voet, maar toch wordt er gewoon voortgespeeld en is hun goal geldig..."

Club Brugge
Volgens hem worden grotere clubs dan ook vaker bevoordeeld. Hij neemt er ook een andere wedstrijd van de voorbije speeldag bij. "Kortrijk verdiende vrijdag ook een strafschop tegen Club Brugge", geeft Vanderhaeghe aan.

"Net als bij ons in Oostende werd dat echter compleet verkeerd beoordeeld. Maar is het omgekeerd, dan krijgt Club die strafschop wel - zeker weten. Ik begrijp het gewoon niet en zal het ook nooit begrijpen. Daarvoor speelde ik zelf veel te lang voetbal", besluit Vanderhaeghe.