Fati, Memphis en Coutinho nemen Barcelona bij de hand tegen Valencia

17-10-2021 23:12
6

FC Barcelona heeft de thuiswedstrijd tegen Valencia in winst omgezet. De Catalaanse grootmacht moest wederom een achterstand goedmaken, maar stond na negentig minuten wel aan de goede kant van de score: 3-1.

Zoals al weken staat de druk er vol op bij Barcelona en Ronald Koeman. Voorzitter Joan Laporta sprak dan wel zijn steun uit richting de Nederlander, een nieuwe verliespartij zou hem zomaar de kop kunnen kosten.

Die vrees leek waarheid te worden toen Valencia Camp Nou al na vier minuten spelen stil kreeg. Een afstandsschot van José Gayá belandde pardoes achter doelman Marc-André Ter Stegen, waardoor Barcelona zoals vaker dit seizoen meteen achter de feiten aanliep. Maar de ploeg van Koeman toonde karakter en kwam al snel weer op gelijke hoogte. Toptalent Ansu Fati, terug van zijn blessure, passeerde Jasper Cillessen met een vlammend afstandsschot. De assist was van Memphis Depay.

Diezelfde Memphis zette Barcelona voor rust op voorsprong, nadat scheidsrechter Jesus Gil Manzano naar de stop wees na een overtreding van Gayá. Cillessen heeft de penalty van Memphis slechts gehoord: 2-1. Valencia voetbalde redelijk tot goed, maar Barcelona bleek effectiever.

Aanvankelijk was er in de tweede helft geen vuiltje aan de lucht voor Barcelona, dat weinig moeite hoefde te doen om Valencia op afstand te houden. Maar de nipte voorsprong zal bij de aanwezige supporters in Camp Nou toch niet lekker hebben gevoeld. De opluchting was er toen Philippe Coutinho de wedstrijd vlak voor tijd besliste met de 3-1 na een assist van Sergiño Dest.

Koeman gunde Sergio Agüero nog zijn officiële debuut voor Barcelona. De Argentijn was er meerdere weken uit met een kuitblessure. En dus krijgt Barcelona met de overwinning en de teruggekeerde spelers langzaam weer wat kleur op de wangen, al biedt de positie op de ranglijst (7e) nog geen reden tot optimisme.