Allegri lacht, Mourinho huilt: Juventus wint topper van AS Roma

17-10-2021 22:56

Juventus heeft de topper tegen AS Roma met nipte cijfers weten te winnen. Een doelpunt van Moise Kean bleek genoeg voor de zege. In Turijn werd het 1-0.

Het eerste gevaar in de wedstrijd was  voor Roma, maar het was Juventus dat als eerste de trekker overhaalde. Rodrigo Bentancur kopte de bal van dichtbij tegen het hoofd van Kean, die de goal op zijn naam kreeg. Dat gebeurde na een kwartier spelen. Na een periode van bijna een half uur zonder hoogtepunten kreeg Roma de kans om de achterstand goed te maken. Juventus-doelman Wojchiech Szczesny haalde een tegenstander omver, waarna scheidsrechter Daniele Orsato naar de stip wees. Szczesny maakte zijn fout goed door de inzet van Jordan Veretout te stoppen.

In de tweede helft wilde Roma opnieuw een penalty na een valpartij van Lorenzo Pellegrini, maar deze keer wilde Orsato er niet aan. Van gevaar voor Juventus was al een tijdje geen sprake meer. De thuisploeg moest tot sluitingstijd in de verdediging en kwam goed weg toen Roma in blessuretijd opnieuw geen strafschop kreeg.

En dus klimt Juventus naar plaats zeven in de Serie A. Roma laat een uitgelezen mogelijkheid om plek drie over te nemen van Internazionale liggen.