Gent bouwt spanning even op, maar maakt kansen toch af tegen onherkenbaar Eupen

17-10-2021 22:49
19

KAS Eupen heeft zich slechts één speeldag lang koploper van de Jupiler Pro League mogen noemen. Na eerdere zeges van Union Saint-Gilloise en Club Brugge moesten De Panda's winnen bij KAA Gent om weer naar de eerste plaats te wippen. De thuisploeg trok het laken echter overtuigend naar zich toe: 2-0.

Eupen is een absolute revelatie dit seizoen, maar in de Ghelamco Arena zette het die reputatie allerminst in de verf. Onherkenbaar en afwezig moest het het spel ondergaan in de eerste helft. Gent trok de lijn van haar seizoen dan weer wél door: af en toe vlot combinerend, geregeld een kans afdwingend, maar vooral ook onzuiver in de afwerking. Vooral Laurent Depoitre viel met de vinger te wijzen. In totaal vielen liefst vier grote kansen voor zijn voeten uit de Gentse lucht.

Eerst schoot de ervaren spits een bal te ver naast, vervolgens duwde hij een rebound op Robin Himmelmann en miste hij ook oog in oog met de Duitse doelman. Net voor het half uur volgde het dieptepunt: alweer alleen op Himmelmann af, alweer hobbelde zijn afwerking naast. Het publiek in de Ghelamco Arena greep zich wanhopig naar de haren, maar De Buffalo's trokken de rust toch in met een voorsprong. Na wel heel licht contact met Roman Bezus mocht Julien De Sart aanleggen vanop de stip. Wéér speelde Himmelmann spelbreker, maar Tarik Tissoudali was er als de kippen bij om de rebound binnen te duwen: 1-0.

Te zuinige zege
Ook na de koffie kon Gent geregeld gevaarlijk opduiken voor de kooi van de Duitstalige bezoekers. Doelpunten bleven echter uit, waardoor de wedstrijd niet op slot kon. Net wanneer Eupen wat meer in de wedstrijd leek te sluipen, zonder al te groot doelgevaar weliswaar, kreeg De Sart een ingeving. Hij nam een vrije trap op eigen helft bijzonder snel richting Tissoudali, die alleen op doel mocht stormen. De Amsterdammer verslikte zich eigenlijk in zijn afwerking, maar kon de bal in tweede tijd naar Depoitre schuiven. Die deed simpel wat niemand nog had verwacht: scoren!

Een torenhoge last viel van de schouders van zowel Depoitre als de thuisaanhang. Veel effect had dat niet op zijn neus voor doelpunten, want opnieuw liet de bonkige spits een dot van een kans liggen. Aangezien Eupen nauwelijks nog iets bij elkaar wist te spelen, werd ook die misser met de mantel der liefde bedekt. Gent boekte een oververdiende 2-0-zege en rukt zo op naar plek twaalf in de stand, met veertien punten. Dat zijn er uiteindelijk 'slechts' zes minder dan Eupen, dat derde staat.