Westerlo pikt ook in Molenbeek zege mee en stoomt door naar zeven-punten-kloof

Westerlo pikt ook in Molenbeek zege mee en stoomt door naar zeven-punten-kloof

KVC Westerlo heeft haar status van koploper uit Eerste Klasse B nog wat extra in de verf gezet. Op speeldag acht ging het de drie punten ophalen bij RWDM: 1-2. Daardoor tellen de jongens van trainer Jonas De Roeck nu al een aanzienlijke voorsprong in het klassement.

Als voorlaatste beleeft RWDM niet bepaald een geweldig seizoen voorlopig, waardoor nummer één Westerlo eigenlijk enkel tevreden kon zijn met een driepunter. Niettemin vatte de thuisploeg het duel het best aan. Pas rond het half uur geraakte Westerlo in haar spel, maar dat leverde wel meteen een dubbele treffer op.

Tot twee keer toe speelde Maxim De Cuyper een hoofdrol: eerst werkte hij zelf af na een geweldige dieptepass van Lukas Van Eenoo, luttele minuten later legde hij onzelfzuchtig af voor Erdon Daci. Met die 0-2-voorsprong trok Westerlo gerustgesteld de kleedkamers in.

Iets te gerustgesteld, zou je achteraf kunnen zeggen, want na nog geen drie minuten in het tweede bedrijf ging de bal al op de stip na een overtreding van Thomas Van den Keybus. Nicolas Rommens aarzelde niet: 1-2. RWDM trok het balbezit naar zich toe, kreeg ook kansen, maar kon uiteindelijk niets meer aan het verdict veranderen. Daardoor komt Westerlo nu op 20 punten, liefst zeven stuks meer al dan eerste achtervolger Waasland-Beveren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie