Alles loopt fout bij KRC Genk, Sporting Charleroi pakt drie punten

17-10-2021 20:18
68

Sporting Charleroi heeft met 2-0 gewonnen van KRC Genk. Bij de Limburgers liep zowat alles fout: opnieuw een tegendoelpunt uit een hoekschop en twee gemiste strafschoppen.

De eerste helft tussen Sporting Charleroi en KRC Genk had weinig om het lijf. Beide ploegen wachtten af, en dat was niet het beste scenario om een dynamische wedstrijd te zien. Net voor het halfuur kreeg Ito de grootste kans. Hij ging alleen op Koffi maar mikte recht op de doelman.

Even later een nieuwe grote kans: Munoz kon vrij inkoppen, maar de paal en opnieuw Koffi hielden de 0-0-stand recht. Charleroi kwam niet verder dan schijnkansjes. Vaak kon Vandevoordt redelijk gemakkelijk ingrijpen.

Beide ploegen moesten herbronnen na een té voorzichtige eerste helft.

Tweede helft
De tweede helft startte hetzelfde als de eerste eindigde. Beide ploegen wachtten wat af, met weinig kansen tot gevolg. Enkele minuten voor het uur kreeg Charleroi een hoekschop, alle hens aan dek bij Genk zou u denken, maar niets is minder waar. Nicholson kopte binnen in de eerste zone.

Hierna moest KRC Genk meer aanvallen. Dat resulteerde in kansen voor onder meer Onuachu en Bongonda. Hierna viel Genk weer een beetje terug. Rond de 70ste minuut kreeg Charleroi dan weer een paar kansen.

KRC Genk kreeg dan op haar beurt tien minuten voor tijd dé kans op de gelijkmaker. Onuachu ging neer in de zestien en ging zelf achter de bal staan. Eerst mistte hij, maar Koffi was te vroeg weg. De topscorer van Genk kreeg een herkansing, maar mistte opnieuw.

KRC Genk was zo volledig het noorden kwijt. Enkele minuten voor tijd trapte Gholizadeh dan de 2-0 binnen. Sporting Charleroi wint van KRC Genk, dat met lege handen achter blijft.