Van Schaik (NEC) over instorten tribune na derby: 'Container voorkwam erger'

Van Schaik (NEC) over instorten tribune na derby: 'Container voorkwam erger'

17-10-2021 19:52
1

NEC-directeur Wilco van Schaik is flink geschrokken van de gebeurtenissen na de Gelderse derby tegen Vitesse. Een deel van het uitvak stortte in, nadat Vitesse-fans al hossend en springend de overwinning in Nijmegen vierden.

Naar het zich laat aanzien, zijn de Vitesse-supporters met de schrik vrijgekomen. "Eerste vraag was ook: waren er slachtoffers bij betrokken? Nou, gelukkig niet, zoals het er nu uitziet. Maar er schieten wel dingen door je hoofd heen", aldus Van Schaik in gesprek met ESPN. "Oei... Ja, daar schrik ik wel van, jeetjemina", brengt de zichtbaar ontzette directeur uit tijdens het bekijken van de beelden.

Van Schaik heeft ook de NOS te woord gestaan en kon toen meer vertellen over de toedracht van het incident. Volgens hem konden de ergste klappen deels worden opgevangen door de constructie van het uitvak. "Er stond een container onder die tribune en die heeft erger voorkomen", klinkt het.

Vitesse won de immer verhitte wedstrijd in De Goffert overigens met 0-1. Nikolai Baden Frederiksen kroonde zich tot matchwinner.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie