Stayen davert: RSC Anderlecht geraakt niet voorbij STVV ondanks twee strafschoppen

17-10-2021 15:26 Laatste update: 15:30
122

STVV heeft in extremis een punt gepakt tegen RSC Anderlecht. Het werd 2-2 in een knotsgekke wedstrijd. Paars-wit leek het laken naar zich toe te trekken na het krijgen van twee strafschoppen, maar de kanaries maakten nog gelijk.

De eerste helft was om duimen en vingers bij af te likken. Al snel schoot Brüls bijna de 1-0 binnen, maar zijn schot likte de kruising. Anderlecht antwoorden met Refaelov, ook zijn schot mistte precisie. Nog een grotere kans van de eerste helft kwam er in minuut 22. Hayashi mikte naast.

STVV bleef dreigen. Deze keer mistte Bauer onbegrijpelijk. Ook RSCA bleef dreigen met enkele knappe aanvallen. Aan doelpunten kwamen ze nog niet doe: rusten met 0-0.

Tweede helft
De tweede helft startte nog explosiever. Kouamé ging op Schmidt af, maar raakte de bal kwijt. Hij ging wel tegen de grond, en daar zag Boucaut een strafschop in. Refaelov zette deze feilloos om: 0-1.

De voorsprong stond echter niet te lang op het scorebord. Konaté schoot de afvallende bal binnen net voor het uur: 1-1. Terug naar af voor paars-wit. Dit doelpunt gaf de kanaries vleugels. De jongens van Kompany wisten niet waar lopen.

Zo kreeg STVV enkele kansen, met als hoogtepunt een bal op de lat. Een kwartier voor het einde ging Raman neer in de zestien. Boucaut greep eerst niet in, maar werd door de VAR toch gevraagd naar het scherm. Dat resulteerde in een tweede strafschop voor paars-wit. Deze keer zette Gomes deze om: 1-2.

Tegen het slot werd Anderlecht weer in de verdrukking gespeeld. Sint-Truiden kreeg nog enkele kansen, maar Van Crombrugge stond telkens pal. RSCA leek de drie punten vast te hebben, tot Leistner nog zijn kans ging na een stilstaande fase. Zo pakt STVV toch nog een punt in extremis.