Referee Department door het stof met 3D-buitenspellijn: “Zeer pijnlijk”

Referee Department door het stof met 3D-buitenspellijn: “Zeer pijnlijk”

Gepubliceerd: zondag 17 oktober 2021 om 13:40zo 17-10-2021 om 13:40

De arbitrage in de Jupiler Pro League werkt sinds dit weekend met een nieuwe 3D-buitenspellijn. Zaterdag werd de nieuwigheid voor de eerste keer gebruikt, maar het duurde liefst zeven minuten alvorens er een beslissing viel na een doelpunt van Denis Dragus in StandardOud-Heverlee Leuven (2-2). Het Referee Department laat nu weten waar het schoentje wrong.

Bij een 2-0 stand voor Standard deed Dragus de netten opnieuw trillen. De VAR moest controleren of er sprake was van buitenspel en de nieuwe 3D-technologie werd ingeschakeld. Na zeven minuten kwam het oordeel: buitenspel.

"We betreuren dat het 7 minuten heeft geduurd. Dat was zeker pijnlijk. We verzekeren dat dat in de toekomst niet meer zal gebeuren", reageert Stephanie Forde, Operations directrice bij het Referee Department bij Sporza.

Volgens Forde was de technologie op punt, maar ging het ergens anders mis. "Gisteren is een menselijke fout gebeurd. Bij het trekken van de lijn zijn enkele fouten gemaakt, waardoor het hele proces opnieuw moest beginnen."

Forde laat nog weten dat het beoordelen van een buitenspelfase altijd wel een tijdje zal duren, maar in een ideale wereld slechts één tot twee minuten mag in beslag nemen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws