OH Leuven sleept gelijkspel uit de brand met twee doelpunten in ultieme slot

16-10-2021 22:42 Laatste update: 22:57
7

Standard heeft zaterdagavond gelijkgespeeld tegen OH Leuven. Het werd 2-2. De rouches leken de schaapjes op het droge te hebben, tot Mercier in de 95ste minuut en Kaba in de 99ste minuut scoorden.

De wedstrijd startte gezapig. Er waren weinig aanvallende impulsen langs beide kanten. Onder andere bij Standard was er te weinig rood in de zestien. De eerste grote kans was onmiddellijk een doelpunt voor de Rouches. Tapsoba liep de 1-0 binnen.

OHL probeerde te snel te reageren. Schrijvers mistte op een haar na de gelijkmaker. Na een rustige eerste helft rusten met 1-0.

Tweede helft
De tweede helft startte heel wat scherper. Als snel moest Romo vol aan de bak. Enkele minuten later was het dan toch raak. Dragus stak de bal voorbij de goalie: 2-0. Nog eens twee minuten later leek het aanvankelijk game over voor OHL, maar Dragus’ doelpunt werd afgekeurd. De VAR controleerde, en deed dat lang, zo’n 8 minuten. Dat zou Standard later zuur opbreken.

OH Leuven herleefde en begon terug te voetballen. Dewaest luidde met een kopbal tegen de lat een goede periode in, al leek Leuven als een stervende zwaan te eindigen op het veld van Standard.

Dat was buiten Mercier gerekend. Hij knalde de 2-1 in de 95ste minuut binnen. Nog eens vier minuten later stond de wedstrijd helemaal op zijn kop. In de 99ste minuut tikte Kaba de gelijkmaker binnen.