Lukaku scoort niet, Chelsea ontsnapt tegen gevaarlijk Brentford

16-10-2021 20:29

In navolging van Liverpool en Manchester City heeft ook Chelsea zijn eerste wedstrijd na de interlandonderbreking gewonnen. The Blues staan na een krappe zege bij Brentford weer eerste in de Premier League.

De promovendus had eerder dit seizoen Liverpool en Arsenal al het vuur aan de schenen gelegd en maakte het ook Chelsea niet makkelijk: Bryan Mbeumo trof in de loop van de eerste helft de paal. De gasten namen vervolgens echter het initiatief en zagen Timo Werner een grote kans missen en een treffer van Romelu Lukaku afgekeurd worden. In de laatste minuut voor rust werd het alsnog 0-1, na een geplaatst schot vanuit de tweede lijn van Ben Chilwell.

De ploeg van Thomas Tuchel hield de boel lange tijd onder controle, maar in de slotfase drongen The Bees weer flink aan. Ivan Toney stelde Édouard Mendy op de proef, Mbeumo raakte voor een tweede keer de paal en Trevoh Chalobah moest zijn doelman nog eens te hulp schieten op de lijn. Mendy moest tot in de blessuretijd in opperste staat van paraatheid zijn, maar Chelsea hield stand en kon alsnog drie punten bijschrijven.

De regerend Champions League-winnaar komt op negentien punten uit acht wedstrijden en neemt dus weer de leiding in Engeland. Midweeks wacht het Champions League-duel met Malmö FF.